Hatha Yoga en meditatie

Jeroen Kumeling
Jeroen Kumeling

Nu iedere woensdagochtend!
Met Jeroen Kumeling

iedere woensdagochtend van 07.30 tot 8.45 uur.
Kosten: 7 euro per keer. Je kan ieder moment instappen, meld van te voren wel even dat je komt.
Telefoon/sms: 06-18534480

Hatha Yoga biedt een systeem wat je leert tot jezelf te komen door naar binnen te keren en contact te maken met je eigen lichaam, te leren ontspannen door aandachtig te zijn, je bewust te worden welke spieren of gebieden in je lichaam gespannen zijn, te ontdekken waar je grenzen zijn en door middel van ademhaling je lichaam na het inspannen te ontspannen. Een les bestaat uit een reeks lichaamshoudingen (asana’s) die een genezende werking hebben op de lichaamfuncties. Deze houdingen houd je steeds enige tijd aan, waarbij je vaak de ogen sluit om je aandacht naar binnen te richten. De aandacht waarmee je de houding uitvoert en de mate van spanning in je spieren bepalen de heilzame werking.

Deze werking kan ontspannend zijn, maar ook het ontwikkelen van kracht en stevigheid is van belang voor je lichaam. Belangrijk is dat je niets forceert, maar respect hebt voor je eigen grenzen. In de lessen leer je hoe je dit het beste kunt doen. Tijdens de les wordt ook veel aandacht besteed aan de ademhaling. Je leert deze zo natuurlijk mogelijk te laten zijn en het vanzelf komen en gaan van de adem tijdens de houding waar te nemen. Na iedere asana observeer je de uitwerking van de oefening op je lichaam. Tegelijkertijd kun je het heilzame effect van de oefening op je geest ervaren. De les begint met een meditatie-oefening, vervolgens een korte warming up, dan de yogahoudingen en wordt afgerond met een ontspanningsoefening ,geleide meditatie of vipassana-meditatie.

Over mij:

Ik ben Jeroen Kumeling, getrouwd en vader van twee kinderen (5 en 1 jaar).
Ik ben vanaf mijn kindertijd al op zoek naar de zin van het leven. Bewustwording heeft voor mij geen vaste vorm. Dit is voor mij een ontwikkelingsproces wat niet gebonden is aan stromingen en vaststaande overtuigingen.

 

Bewustwording gaat bij mij om zelfreflectie en daadkracht. Dit allemaal met een gezonde relativering. Mijn kennis heb ik onder meer opgedaan door verschillende opleidingen te volgen zoals de yoga-docentenopleiding, kunstacademie, maatschappelijke zorg.

 

Verder heb ik veel geleerd van diverse trainingen zoals Reiki, Dynamische Meditatie, Counseling, Intuïtieve coaching en De Helende Reis.
En het allerbelangrijkste: het leven zelf is mijn belangrijkste leerschool.

 

Ik ben actief als entertainer, journalist en begeleider. Verder maak ik wekelijks bewustwordings radioprogramma’s waarin ik bekende en minder bekende gasten interview op het gebied van spiritualiteit, bewustwording en religie. De uitzendingen zijn wekelijks te beluisteren via Connect It Radio  ,

 

Meer info: www.lightspirit.net